Pannenkoeken van pompoen
Het is herfst en de pompoenen vliegen om je oren.
Persoonlijk vind ik ze echt ontzettend lelijk als decoratie maar als jij daar blij van wordt, doe je ding! Smaken verschillen nu eenmaal. Een pompoen eten kan heel lekker zijn al vind ik wel dat je flink met smaakmakers aan de gang moet want van zichzelf zijn ze een beetje lafjes. Ik heb hier 2 heel makkelijke recepten voor je!
Een flessenpompoen kun je halveren en ze op hun ruggetje zo het vruchtvlees grillen in de oven. Gewoon het vlees een beetje inprikken en er wat olijfolie overheen gieten. Als het vruchtvlees lekker verkleurd is dan haal je de helften uit de oven en brokkel je er geitenkaas over en versgehakte koriander. Wat chilipeper, olijfolie, peper en zout en je hebt een heel gezond gerecht.
Hier een recept voor Pannenkoeken van Pompoen, dit heb je nodig:
• vruchtvlees van een klein pompoentje
• een halve prei
• 1 rode ui
• 2 theelepels kurkuma
• zwarte peper
• 3 bio eieren
• 100 gram pijnboompitten
• scheutje tamari (soyasaus)
• 150 gram spelt of volkoren pannenkoekmix
• 100 gram geraspte oude kaas
Bak de pijnboompitten een beetje op en giet er aan het eind een scheutje tamari overheen. Schil de pompoen en maal in een machine het pompoenvruchtvlees, de prei en de ui klein. Vermeng dit vervolgens in een grote kom met de eieren, het pannenkoekmix, de geraspte kaas, kurkuma, peper en de pijnboompitten. Goed door elkaar mengen en bak er nu in de pan kleine pannenkoeken van.
Wij eten ze bijvoorbeeld bij een kom soep maar ze zijn ook ideaal als tussendoor om de honger te stillen of in de “brood”trommel voor naar school of je werk. Want koud zijn ze ook flink lekker!
Bron: Joy2Woman