Zalm op de BBQ
Deze vis kun je zowel op de BBQ als in de pan bereiden. Serveer de zalm met een frisse taboulésalade.
Deze salade vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten en heeft langzaam maar zeker een plekje veroverd in de Westerse keuken. In dit gerecht gebruiken we de salade in zijn traditionele vorm: tomaten, peterselie, munt, bulgur en op smaak gebracht met olijfolie, limoensap en wat zout. In combinatie met de voedzame tabouleh geeft dit gerecht energie voor een lange zomeravond. De zalm zit boordevol goede vetten die belangrijk zijn voor een goede gezondheid van je hart. Geniet er van!
Dit heb je nodig:
Zalmmoten 2 stuks
Verse groene chilipeper 1 stuks
Citroen 1 stuks
Cherrytomaten 100 gr
Bosuien 3 stuks
Verse munt 30 gr
Verse peterselie 30 gr
Bulgur 100 gr
Honing 15 gr
Sinaasappel 1
Sojasaus 30 ml
Knoflookpoeder 3 gr
Verse gember 10 gr
Wat je verder nodig hebt zout zwarte peper olijfolie zeef middelgrote kookpan citruspers keukenrasp barbecue of heteluchtoven middelgrote koekenpan
Dit recept komt van foodbox bezorger Marley Spoon. Marley Spoon brengt alle ingredienten, samen met de receptkaarten, tot aan jouw voordeur. Meer informatie over het abonnement vind je op www.marleyspoon.nl