Beef goulash soep
100% plantaardig en super lekker. Verwen je smaakpapillen met deze heerlijke gevulde soep van de Vegetarische slager!
4 personen - 100% plantaardig
Ingrediënten:
1 ½ doosje Biefstuckreepjes van De Vegetarische Slager, ½ el tarwebloem, 3 el olijfolie, 3 el olie om in te bakken.
2 uien, 2 knoflookteentjes, 1 prei, 2 paprika’s (rood en groen), 2 aardappels, ¼ groene kool, 2 wortels, ½ el karwijzaadjes1 el (gerookte) paprikapoeder, 400 ml tomatenblokjes, 1 L water, 1 el groentebouillonpoeder, snufje cayennepeper, zout & peper
Bereiding:
Om te beginnen snijd je de Biefstuckreepjes in blokjes en doe ze in een ruime kom. Bestrooi met de bloem en zorg dat alle stukjes met bloem bedekt zijn. Neem een soeppan en verhit de 3 eetlepels olie. Bak hierin de Biefstuckblokjes mooi bruin op middelhoog vuur. Zodra de Biefstuckreepjes bruin zijn mogen ze uit de pan en houd ze apart. Snijd de ui grof en de knoflook in dunne plakjes en bak ze in de olijfolie. Deze mogen iets bruin gebakken worden. Snijd de rest van de groenten (paprika, wortel en prei) lekker grof en voeg toe aan de uien. Voeg hier ook de aardappel met schil in blokjes van 1 cm aan toe. Indien gewenst nog een scheutje olijfolie. Vervolgens gaat de karwijzaad, cayennepeper en de paprika poeder erbij en voeg je de tomatenblokjes toe. Vul de pan met de groentebouillon en water en breng het geheel aan de kook. Haal de grote nerf uit de groene kool bladeren en snijd het blad in dunne reepjes. Als de aardappels gaar zijn, na ongeveer 15 minuutjes, mogen de groene kool en de Biefstuckreepjes erbij en kook nog een minuutje door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de soep met goed brood en maak af met een scheut olijfolie.
Suggestie: een flinke lepel zure room in de soep.
Jó étvágyat! Oftewel eet smakelijk in het Hongaars.
www.devegetarischeslager.nl