Bieten kokos ijs met rode peper
Licht pittig en toch verleidelijk. Dit roze ijsje is een traktatie.
Ingrediënten voor 4 personen ijs (werktijd +/- 40 minuten)
- 200 ml. Rode bietensap
- 10 gr.
Roze peper (meer zoet dan pittig) - 150 gr. Kristal suiker - 400 ml Kokosmelk - 1 Limoen
Extra Nodig
- IJsschep - IJsmachine
Bereidingswijze
1. Meng het water met de suiker en breng dit al roerend aan de kook. 2. Laat vervolgens afkoelen en meng met de rode bietensap en de kokosmelk. 3. Hak de roze peper fijn en voeg dit met de limoensap toe aan het ijsmengsel. 4. Draai de massa af in een ijsmachine totdat er een smeuïge massa ontstaat (duurt ongeveer +/- 30 minuten). 5. Als het ijs klaar is (een glanzende en vaste structuur heeft) kan je het gerecht gaan opmaken. Zorg er voor dat je ijsschep warm is gemaakt, zo krijg je de perfecte bol! Tip Schep het ijs voorzichtig in een bijpassend bakje en garneer voor extra smaak wat roze peper. Wil je er écht een smaakbommetje van maken? Rasp dan nog wat limoenzest over het ijs.
Kijk voor meer lekkere recepten op: thelemonkitchen.nl