Boerenkoolstamppot met amandelen en spekjes
Deze boerenkoolstamppot met gerookte amandelen, plantaardige spekjes en mosterd is ideaal voor een koude winterdag.
Recept van Lisa goes Vegan.
Vegan - 4 porties
Ingrediënten
- 3 zoete aardappelen
- 1 zak boerenkool (300 gram)
- scheutje azijn
- flinke scheut plantaardige melk
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl knoflookpoeder
- 100 gram gerookte amandelen
- 3 el dijonmosterd
- optioneel: 1 pakje plantaardige spekjes*
*bijvoorbeeld van de Vegetarische Slager of Vivera
Bereidingstijd: 30 minuten
- Was en snij de boerenkool fijn en snij de zoete aardappelen in blokjes. Doe ze samen in een pan. Vul de pan met (kokend) water tot de aardappelblokjes nét onder water staan en schenk er een scheutje azijn bij. Zet de pan op het vuur en kook de aardappelen en boerenkool ongeveer 15 minuten gaar.
- Als je plantaardige spekjes gebruikt, bak die dan knapperig in een koekenpan en zet die apart.
- Laat de stamppot in een vergiet uitlekken. Doe de stamppot terug in de pan en schenk de plantaardige melk erbij. Stamp het geheel met een aardappelstamper tot een smeuïge stamppot.
- Voeg tot slot peper, zout, nootmuskaat en knoflookpoeder toe en roer nog even goed door. Serveer de stamppot in een diep bord en garneer met de plantaardige spekjes, gerookte amandelen en mosterd.
Eet smakelijk!