Marokkaanse maaltijdsalade
Deze aromatische maaltijdsalade heeft door de frisse, zoete en kruidige smaakcombinatie geen zout en peper nodig. Maar je kunt het natuurlijk naar eigen smaak wel toevoegen.
Ingrediënten
• 1 middelgrote ui • 3 teentjes knoflook • 3 eetl. rode palmolie of kokosolie • 1½ theel. ras el hanout* • 1½ theel. gemalen komijn • 1 bloemkool, schoongemaakt en in roosjes • 1 sinaasappel of 1 grapefruit • 15 gram verse munt • 15 gram verse koriander of peterselie • 1 handje amandelen (ongebrand en ongezouten) • 1 avocado (optioneel) • zout en peper • Culinaire Argan olie
Bereidingswijze
• Pel en snipper de ui en hak de knoflook. • Verwarm een grote hapjespan of wok met de kokosolie samen met de gesnipperde ui, knoflook, ras-el-hanout en komijn en laat ca. 10 minuten heel zachtjes smoren (niet bruin laten worden) • Was de sinaasappel en rasp het oranje deel van de schil. Snijd de met een groot mes de witte schil van de sinaasappel en snijd de partjes een voor een tussen de vliesjes vandaan. Snijd de partjes een keer door en zet ze even apart. • Pulseer in een keukenmachine de bloemkoolroosjes tot couscous korreltjes (steeds in kleine hoeveelheden om te voorkomen dat het pap wordt). • Voeg de bloemkoolkorreltjes en de sinaasappelschil toe aan de gesmoorde ui.
Zet het vuur wat hoger en roerbak enkele minuten tot de bloemkool net niet meer rauw is. Zet dan het vuur uit en laat afkoelen.
• Hak koriander en munt grof • Hak de amandelen in grove stukken en rooster ze licht in een droge koekenpan. • Pel de avocado en snijd in reepjes. • Roer de kruiden door de bloemkoolcouscous en voeg indien gewenst zout en peper toe. • De sinaasappelpartjes, amandelen en avocado kun je door de salade roeren of op de salade serveren. • Lekker met een flinke scheut culinaire Argan olie. Auteur: Marjolijn jansen.
Meer informatie kunt u vinden op www.marganeurope.com