Pompoencurry met witvis
Dit recept kunnen wij wekelijks op het menu hebben staan zonder dat het verveelt!
Wat heb je nodig voor 2
- 150 g gierstkorrels - klontje roomboter - 2 el rode currypasta (of naar eigen behoefte) - 200 g pompoenblokjes - 100 ml gezeefde tomaten - 150 g bruine linzen, gewassen (glazen pot) - 350 g witvis (kabeljauw, schol- of schelvisfilet), in stukjes gesneden - Griekse yoghurt - 2 gesloten vuisten gemengde rauwe noten en rozijnen - verse munt
Hoe ga je aan de slag?
1. Kook de gierst zoals aangegeven op de verpakking. 2. Verhit de roomboter in een grote koekenpan en voeg de currypasta toe en de pompoenblokjes. Roer een paar minuten goed om. 3. Voeg de tomaten toe en 30 ml water. Laat 15 min. op laag vuur pruttelen. 4. Roer de linzen en de stukjes witvis erdoor en warm 5 min. mee. 5. Schep de gierst in een kom, schep de curry erbovenop en maak af met wat Griekse yoghurt, de noten, rozijnen en verse munt.
Kijk voor meer inspiratie op: dekeukenvanannemieke.nl (foto: Simone van den Berg)