Chili sin carne met tortillachips

Deze chili sin carne van Lisa goes Vegan is heerlijk verwarmend, makkelijk te maken en ontzettend lekker.

HOOFDGERECHT | BEREIDINGSTIJD:
30 MINUTEN | 4 PORTIES | VEGANISTISCH GERECHT

Ingrediënten:
- 400 gram kidneybonen - 400 gram chilibonen - 3 stengels bleekselderij - 3 middelgrote uien - 200 gram mais - 300 ml tomatenpassata - 3 knoflooktenen - 3 winterwortels - 1 tl paprikapoeder - peper en zout - 1 tl chilipoeder - 1 tl komijnpoeder - Naturel tortillachips - Evt. (huisgemaakte) guacamole Snijd de uien, wortels, selderij en knoflook in kleine stukjes. Vervolgens verhit je de olie in een flinke koekenpan en bak eerst de ui met de chili-, paprika- en komijnpoeder 3 minuten, daarna voeg je de wortels en selderij erbij. Dit bak je 8 minuten op middelhoog vuur. Doe dan de tomatenpassata, de mais en alle bonen erbij. Laat dan nog even 5 minuten goed doorwarmen. 

Schep ten slotte de chili sin carne in diepe borden en garneer met tortillachips en evt. guacamole. Eet smakelijk! De volgende dag is de chili nog lekkerder.

Kijk voor meer lekkere recepten op www.wakkerdier.nl/recepten

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.