Shoarma van portobello's
Dit alternatieve vegetarische shoarmarecept is echt een lekkere snack!
In Heiloo kom je vaak niet verder dan een bamihap of groentenkroket. Waar meestal wel gebruik is gemaakt van ei, dus dat is vaak niet vegan. Ik ben daarom helemaal op mezelf aangewezen als ik toch wil snacken. Toch klinkt dat zieliger dan het is, want ik heb zo mijn trucjes om toch lekker te snacken. Hieronder een recept voor heerlijke shoarma, van portobello’s. Krijg je zelfs nog wat groentes binnen tijdens het snacken! Win-win situatie dus.
Shoarma van portobello
Ingrediënten voor 4 personen: - 12 portobello’s - 2 grote uien - kiemen - sla - broodjes - 3 eetlepels vegan mayonaise - 3 eetlepels vegan yoghurt - 2 teentjes knoflook - komkommer Voor de shoarmakruiden: - snufje cayennepeper - 0,5 tl. kurkuma - 1,0 tl. gemberpoeder - 0,5 tl. kaneel - 1,0 tl. knoflookpoeder - 1,0 tl. komijnpoeder - 1,0 tl. korianderpoeder - 1,0 tl. paprikapoeder - 1,0 tl. peterselie, gedroogd - 1,0 tl. zout - snufje zwarte peper.
1. Meng alle kruiden in een kom door elkaar.
2. Snijd de portobello’s in reepjes en de ui ook.
3. Bak ze in een pan op matig vuur zodat de ui zacht wordt en de portobello’s slinken, dit duurt wel even.
4. Voeg dan twee eetlepels van de kruiden toe en bak even kort aan. De shoarma is nu klaar.
5. Meng de mayonaise, yoghurt en knoflook door elkaar tot een gladde saus.
6. Serveer de shoarma met de broodjes, sla, saus en eventuele andere garneringen.
Eet smakelijk! www.miss-bean.nl