Stevige bloemkoolsteak uit de oven
Bloemkool is zeer veelzijdig! Maak eens een stevige bloemkoolsteak uit de oven met kerstomaatjes en een lekkere side salad.
Recept: bloemkoolsteak
- 4-6 personen (afhankelijk van bloemkoolgrootte)
- een stevige bloemkool met dichte roosjes met het blad eraan
- 4 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- ½ tl chilivlokken
- 250 gram kerstomaatjes doormidden gesneden
- 2 el kappertjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de onderkant van de steel van de bloemkool. Verwijder hele grote buitenste bladeren. Kleinere bladeren mogen blijven zitten. Pak je grootste mes en snij plakken van ½ cm door de hele bloemkool heen van bovenaf. Zo blijven de roosjes aan elkaar zitten en krijg je een dwarsdoorsnee. Leg ze op een braadslee. Verwarm de olie met de specerijen totdat het begint te geuren. Maak op smaak met zout. Giet over de bloemkool steaks en bak in de oven totdat de bloemkool begint te kleuren. Kijk of je de bloemkool moet keren zodat de onderkant ook bruin wordt. Voeg de laatste minuten de kappertjes en de kerstomaatjes toe. Proef op zoutgehalte en serveer.
www.viphealthandnutrition.nl