Stevige bloemkoolsteak uit de oven

Bloemkool is zeer veelzijdig! Maak eens een stevige bloemkoolsteak uit de oven met kerstomaatjes en een lekkere side salad.

Recept: bloemkoolsteak

  • 4-6 personen (afhankelijk van bloemkoolgrootte)
  • een stevige bloemkool met dichte roosjes met het blad eraan
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl chilivlokken
  • 250 gram kerstomaatjes doormidden gesneden
  • 2 el kappertjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de onderkant van de steel van de bloemkool. Verwijder hele grote buitenste bladeren. Kleinere bladeren mogen blijven zitten. Pak je grootste mes en snij plakken van ½ cm door de hele bloemkool heen van bovenaf. Zo blijven de roosjes aan elkaar zitten en krijg je een dwarsdoorsnee. Leg ze op een braadslee. Verwarm de olie met de specerijen totdat het begint te geuren. Maak op smaak met zout. Giet over de bloemkool steaks en bak in de oven totdat de bloemkool begint te kleuren. Kijk of je de bloemkool moet keren zodat de onderkant ook bruin wordt. Voeg de laatste minuten de kappertjes en de kerstomaatjes toe. Proef op zoutgehalte en serveer.

www.viphealthandnutrition.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.