Bananen -zonder room- ijs
Quilt free ijs eten is echt mogelijk! Miss Bean heeft een heel erg lekker recept.
Voor 2 personen
Begin een dag of 8 uur van te voren met het invriezen van de bananen, ik zorg gewoon dat ik altijd wat bananen in stukjes in de vriezer heb liggen. Ook als je onverwacht of verwacht visite hebt, is dit een lekker toetje, wat je altijd kunt oppimpen met iets wat je nog in huis hebt!
Ik heb dit recept voor 2 personen gemaakt, omdat de meeste keukenapparaten het niet aan kunnen om heel veel bevroren producten in een keer te vermalen. Maak het dus in porties!
• 1/2 theelepel vanille poeder • 30 – 50 ml amandelmelk of rijstmelk • 2 bananen in stukjes
1. Snijd de bananen in plakjes, hoeft niet heel dun, en vries ze in. 2. Haal ze vlak voordat je ijs wilt eten uit de vriezer en stop ze in een kom met het vanille poeder. 3. Giet er 50 ml melk bij en pureer, totdat het een gladde en redelijk stevige substantie heeft. Blijft het hard en met grote stukken banaan, voeg dan nog wat melk toe, totdat het een goede substantie heeft! Het pureren hoeft meestal maar heel kort! 4. Garneer met aardbeien (of ander fruit) of chocola En eet het snel op, want het smelt snel! EET SMAKELIJK :-)
Kijk voor meer lekkere recepten op www.miss-bean.nl