De gezondheidsvoordelen van citroen
Citroen heeft een robuust voedingsprofiel en is rijk aan magnesium, koper, kalium en vitamine C.
De gezondheidsvoordelen van citroen zijn alom bekend en worden erkend door zowel gewone mensen, als medische professionals. Dit is de reden waarom heel veel mensen begonnen zijn met het drinken van citroenwater als onderdeel van hun ochtendritueel, gezien er ontdekt werd dat citroenwater de stofwisseling en de energie die nodig is om de dag aan te vatten, stimuleert.
Citroen heeft een robuust voedingsprofiel en is rijk aan magnesium, koper, kalium en vitamine C. Een kopje vers citroensap bevat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C. De meeste mensen denken dat de bereiding van citroenwater heel eenvoudig is, zonder te weten dat dit proces kennis van een aantal trucs vereist. De citroen uitknijpen en dit toevoegen aan koud of warm water is niet correct. De schil is één van de meest voedzame delen van de vrucht en deze wordt uitgesloten bij dit proces! De citroenschil bevat ongeveer 5 tot 10 keer meer vitaminen dan citroensap. Ze zijn ook een uitstekende bron van vezels. De citroenschil voorkomt osteoporose vanwege het hoge calciumgehalte. De citroenschil vermindert oxidatieve stress met bioflavonoïden. De citroenschil helpt in de strijd tegen kanker
Hier volgt hoe je citroenwater op de juiste manier kan klaarmaken
Recept:
- Neem onbespoten biologische citroenen, om te vermijden dat je pesticiden binnen krijgt.
- Rasp de schil van de citroen en doe de rest in stukken.
- Voeg een weinig water toe en meng alles tot een homogeen mengsel in de blender.
- Voeg er nadien naar keuze nog heet of koud water aan toe en zoet met wat honing als het te zuur is.