Frisse salades voor bij de BBQ

Als je liever geen brood eet, zet je een salade op tafel. In ieder geval mag een frisse salade niet ontbreken. Want hier zitten alleen maar voordelen aan.

Zodra het mooi weer is, steken we maar wat graag de BBQ aan.
Soms houden we het simpel met stukjes vlees, brood, kruidenboter en wat rauwkost. En soms pakken we flink uit! In ieder geval mag een frisse salade niet ontbreken. Want hier zitten alleen maar voordelen aan. Met een salade maak je van de BBQ een complete maaltijd. Een salade is gezond en vult ook goed. En als je liever geen brood eet, zet je een salade op tafel. Bovendien is een salade snel klaar. Ben je op zoek naar inspiratie voor salade recepten? Kijk dan eens op Brendakookt.nl. Hier vind je de beste salades voor bij de barbecue en voor deze zomer.

Een salade: snel gemaakt met restjes groente en fruit
Bij warm weer doet een frisse, lichte salade of een maaltijdsalade het altijd goed. Na een dagje strand of een warme dag op het werk heb je geen zin om nog eens uitgebreid in de keuken te staan. Een salade is dan ideaal. Je hebt vaak nog wel wat restjes groente of salade-ingrediënten over. Die kun je prima verwerken in een salade en zo heb je toch een gezond gerecht. Heb je bijvoorbeeld komkommer of meloen over? Maak dan eens deze salades.

 #1 Frisse pastasalade met meloen en ham
Een echte topper voor bij de barbecue is de pastasalade met meloen en ham. Deze salade bevat frisse ingrediënten zoals selleriesalade, meloen en ijsbergsla. Ook is deze salade erg geschikt als maaltijdsalade. Heb je wat over? Dan heb je meteen een lunch voor de volgende dag.

#2 Komkommersalade
Komkommersalade is echt op-en-top zomer! Ben je op zoek naar een fris bijgerecht? Dan is een komkommersalade altijd goed bij de barbecue of naast een andere avondmaaltijd. De blokjes paprika maken de komkommersalade extra kleurrijk en zorgen voor een knapperige bite. Door regelmatig een rauwkostsalade op tafel te zetten, krijg je bovendien de nodige extra vitamines binnen.

#3 Watermeloensalade met feta en komkommer
De combinatie van watermeloen en feta is op warme dagen erg verfrissend en lekker. Het is belangrijk om op tropische dagen je zoutgehalte goed op peil te houden. Daarom kan het toevoegen van zoute ingrediënten aan je salade zeker geen kwaad. Ook deze salade is erg makkelijk om te maken. Zeker als je de salade nog verrijkt met frisse komkommer en pittige rode ui. Eventueel kun je wat munt toevoegen als garnering.

Zelfgemaakte dressings: gezond en lekker
Dressings maak je natuurlijk ook zelf. Zelfgemaakte dressings bevatten geen toegevoegde suikers of E-nummers. Zo weet je wat je eet. Een honing-mosterddressing is altijd lekker evenals een balsamicodressing. Maar wat dacht je van een frambrozendressing, een groen kruidendressing of een sinaasappeldressing? Als dat niet lekker zomers is? Op Brenda’s foodblog staan genoeg recepten voor heerlijke dressings voor een speciale salade.

Barbecue tips
Organiseer je een barbecue? Leuk! De voorbereiding van een barbecue is eenvoudig. Want je kunt zo’n beetje alle gerechten van tevoren klaarmaken. Vooral marinades, sausjes en dressings, worden extra lekker als je die een aantal uur van te voren klaarmaakt. Zo hebben ingrediënten tijd om voldoende smaak af te geven. Marineer vlees en vis tijdig want dit trekt dan lekker in. Je kunt vlees en vis het beste niet te lang buiten laten staan want dan krijgen bacteriën kans om zich snel te verspreiden. Een bruikbare tip is om koelelementen onder de vlees- en visschotel te leggen of het te bewaren in een koelbox met elementen. Als je niet uitkijkt, zit je snel vol. Wil je dit voorkomen? Dan is het een goed idee om te starten met de lichte gerechten zoals vis, groentespiesjes en kip. De zwaardere vleessoorten bewaar je voor later. 

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.