Hoe komen we aan valse gegevens?

Valse gegevens zijn breed verspreide, onjuiste beweringen, die na verloop van tijd als waarheid geaccepteerd worden. Iedereen kan ergens valse gegevens opduiken en ze in alle oprechtheid geloven.

Valse gegevens zijn breed verspreide, onjuiste beweringen, die na verloop van tijd als waarheid geaccepteerd worden. Iedereen kan ergens valse gegevens opduiken en ze in alle oprechtheid geloven.

Waartoe leiden valse gegevens?

Vaak weet men door middel van zorgvuldig geplande propaganda een fors aantal valse gegevens in onze geest te planten. Eerlijke, maar niet goed geïnformeerde mensen, kunnen deze als voor waar aannemen. En als zij deze valse informatie dan voor zoete koek hebben geslikt, zullen ze uit vrije wil onvoldoende vitaminen slikken, omdat ze ‘weten’ dat te veel vitaminen onnodig of zelfs gevaarlijk zijn. Op basis van deze verkeerde informatie maakt men beslissingen die voor hen nadelig zijn, maar die wel in het voordeel zijn bijvoorbeeld het farmaceutisch kartel.

Nu wat voorbeelden

Vitamine C & nierstenen

Te veel vitamine C veroorzaakt nierstenen Onjuist!?Er is wetenschappelijk bewijs dat de onjuistheid van deze stelling staaft. Een wetenschappelijk artikel gepubliceerd in juni 1996. Een groep van 45.251 mannen in de leeftijd van 40–75 jaar werd zes jaar gevolgd. Nierstenen komen in deze leeftijdsgroep frequenter voor. De proefpersonen in dit onderzoek namen dagelijks 1500 milligram vitamine C of meer. Dit wordt beschouwd als een gevaarlijke dosis omdat het 25 keer hoger is dan de ADH. Het onderzoek kon de valse bewering van het farmaceutisch kartel niet bevestigen. Er is geen reden tot onrust. Hoge doses vitamine C geven geen verhoogde kans op nierstenen.

Vetoplosbare vitaminen

In vet oplosbare vitaminen kunnen gevaarlijk zijn omdat ze zich in het lichaam opstapelen en giftig kunnen worden. ? Een slimme truc. Dat klinkt heel geloofwaardig. Het is zulke slimme PR, dat zelfs het merendeel van de dokters er oprecht in gelooft. Het wordt hen ook zo onderwezen. Ze hebben er nooit bewijs voor gezien, maar het stond zo in hun leerboeken. 200 x ADH vitamine E niet schadelijk Er werd een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de risico’s van het in vet oplosbare vitamine E. De ADH van vitamine E is 10 eenheden. De proefpersonen kregen over een langere periode een dagelijkse dosis van 2000 eenheden toegediend. Dat is dus 200 keer de ADH. Wetenschappers vonden geen enkel bewijs dat zulke doses op welke manier dan ook schadelijk zijn.

Hoge Vitamine E juist positief!

Een ander wetenschappelijk onderzoek werd in het gerespecteerde medisch-wetenschappelijke tijdschrift The Lancet (maart 1996) gepubliceerd.? ?In dit onderzoek wordt gesteld dat 400-800 eenheden vitamine E niet alleen niet-toxisch zijn, maar zelfs een therapeutisch effect hebben op mensen met aandoeningen aan de kransslagaders die deze doses gedurende een jaar toegediend kregen. Als bijwerking nam ook de incidentie van hartaanvallen af.? Een ander onderzoek toonde aan dat bijzonder hoge doses vitamine E in plaats van toxisch te zijn een zeer gunstig effect hadden op de geheugenproblemen van oudere mensen en de intensiteit daarvan aanzienlijk verminderden. Er werd zelf een positieve invloed op de leercapaciteit gevonden.

Hoge dosis??Vitamine A

Er zijn onderzoeken onder een gehele etnische groep, de Hunza’s uitgevoerd. Hun dagelijkse inname van vitamine A, via hun voeding, bedraagt 75.000 tot 100.000 eenheden.? De ADH voor vitamine A is 5000 eenheden, dus is hun inname 15 tot 20 keer hoger. In plaats van te lijden aan ernstige vergiftigings-verschijnselen hebben de Hunza’s een extreem hoge levens-verwachting. Velen van hen leven 100 jaar of langer. Onder deze mensen is geen geval van kanker bekend, of van andere ernstige ziekten waar blanken aan lijden.

B-vitaminen

Van vitaminen uit de B-groep word je dik. Als we alleen deze vitaminen nemen en de andere niet, kan dit de stofwisseling in de war brengen en gewichtstoename veroorzaken.? ?Het is niet de vitamine B waar u dikker van wordt, maar de verwarde stofwisseling die een gebrek heeft aan andere vitaminen.? ?Onjuist gebruik van vitaminen, mineralen en sporenelementen kan zeker problemen veroorzaken.

Conclusie

Het voornaamste punt is, als u echt iets voor uw gezondheid wilt betekenen, dat u vele keren meer aan micronutriënten tot u moet nemen dan de ADH. Er bestaat geen bewijs voor de toxiciteit van hoge doses vitaminen, maar er is meer dan voldoende bewijs van hun onschadelijke natuur. U hoeft u slechts zorgen te maken wanneer u geen voedingssupplementen neemt of wanneer u micronutriënten in de verkeerde balans gebruikt. Uit het boek 'Censuur - Wat u niet mag weten over uw gezondheid' van dr. Gábor Lenkei www.lenkeiboeken.nl

Wij waarderen je privacy.

Wij gebruiken cookies voor analyse, de mogelijkheid tot berichten te delen op social media en om advertenties te tonen. Door op Akkoord te klikken en verder te gaan stem je in met ons privacybeleid en kan je gebruik maken van deze functionaliteit.