Recepten
Lijf & Gezondheid
Acai Bowl Door

Acai Bowl
Door Sabine Gaastra, foodbybien.nl
Carpaccio van bietjes
Door Sabine Gaastra, foodbybien.nl
Tropical pompoensoepje
Door Lijfengezond.nl
Speculatte
Door Brenda Bas, Greenyourself.nl
Leftover recept: Broodpudding van kerststol
Door Vera Thuis, Marley Spoon
- Kerststol snijden Heteluchtoven voorverwarmen op 180ºC. Kerststol in ca. 2cm grote blokjes snijden en in een ovenschaal leggen.
- Roommengsel bereiden 150ml slagroom, 150ml melk en 1 ei goed vermengen met een garde, dan over de kerststolblokjes verdelen.
- Koekjes verdelen Koekjes verkruimelen en over de kerststolmassa verdelen. Dan in oven in ca. 45min goudbruin bakken.
- Citroencrème voorbereiden Ondertussen citroen wassen, droogdeppen en schil raspen.
- Room kloppen 100ml room met garde of staafmixer stijf kloppen. Naar smaak met citroenrasp en poedersuiker op smaak brengen.
- Afmaken Zodra de pudding klaar is, uit de oven halen en enigszins laten afkoelen, dan met poedersuiker bestrooien. Met citroencrème serveren.
Leftover recept: Gourmetvlees spiesen met gebakken aardappels en wintergroenten
Door Vera Thuis, Marley Spoon
- Spiesen voorbereiden Heteluchtoven voorverwarmen op 200ºC. Rozemarijn wassen en onderste naaldjes plukken, bovenste rozemarijnnaaldjes aan het steeltje laten. Geplukte naaldjes fijnhakken.
- Spiesen bereiden Vlees op de rozemarijnspiesen schuiven, met zout en peper kruiden en met 1el olie besprenkelen. In een ovenschaal leggen en ca. 10-12min in oven goudbruin bakken. Na 5min één keer omdraaien.
- Aardappels bakken Aardappels in schijfjes snijden. Grote koekenpan met 2el olie op middelhoog vuur verhitten. Aardappels daarin ca. 7-10min knapperig bakken. Ondertussen sjalot pellen en fijnhakken.
- Kruidendip bereiden Overige kruiden wassen en droogdeppen, blaadjes van steeltjes plukken en fijnhakken. Yoghurt met gehakte kruiden en rozemarijn vermengen en met zout en peper op smaak brengen.
- Spekjes toevoegen Na 5min spekblokjes en sjalot aan aardappels toevoegen, meebakken totdat spekjes knapperig zijn.
- Groenten toevoegen Gekookte bonen, spruitjes en kastanjes aan aardappels toevoegen en ca. 3-4min meebakken totdat alles warm is. Tot slot nog met zout, peper en een snuf muskaatnoot op smaak brengen. Groenten met dip en vleesspiesen serveren.
Groene Smoothie met Boerenkool
Door Brenda Bas
Avocado met ei uit de oven
Door Healthyjeltje
Rawfood chocoladerepen
Door Healthyjeltje
Groene smoothie
Door Healthyjeltje
Appeltaartontbijt
Door Healthyjeltje
Mjummy I SEA PASTA
Door Seamore
Pumpkin Cookies
Door De Groene Meisjes
- Ik heb zelf pumpkin pie spices gemaakt door 3 specerijen (kaneel, gember, nootmuskaat) door elkaar te mixen. In Amerika verkopen ze pumpkin spices gewoon kant en klaar in een potje, maar hier in Nederland zie ik het eigenlijk nergens. Zelf mixen is net zo makkelijk. Heb jij geen zin om voor dit recept 3 verschillende kruiden in huis te halen? Ik denk dat alleen kaneel (wat bijna iedereen wel in huis heeft,) ook al lekker is.
- Je kunt dit recept zo goedkoop of zo duur als je wilt maken. Je kunt een ‘speciaal’ meelsoort gebruiken of gewoon voor goedkoop meel gaan. Je kunt allerlei suikersoorten kiezen (rietsuiker is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan kokossuiker,) en ook kun je zelf bepalen welke olie je gebruikt – denk aan bijvoorbeeld zonnebloemolie (goedkoop) of kokosolie (duurder.)
- Ik werk met Amerikaanse cupmaten. Dit zijn heel handige ‘pannetjes’ die je bijvoorbeeld bij Dille&Kamille kunt kopen. Gebruik jij geen cupmaten? Gebruik dan een ‘cups to grams converter’ via Google.
- Mix in een kom de droge ingrediënten: meel, havervlokken, suiker, bakpoeder, zout en de kruidenmix. Schep goed door, zodat alles is gemengd.
- Mix in een andere kom: de pompoenpuree, maple syrup en de olie. Roer goed door.
- Voeg nu de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten en schep rustig door. Let op: niet met een mixer en ook vooral niet te snel. Gewoon rustig scheppen met, het liefst, een houten lepel, tot alles is gemengd.
- Bekleed de bakplaat van je oven met bakpapier en schep hier hoopjes beslag op. Druk er wat stukjes chocolade in. (je kunt de chocolade ook al door het beslag mixen, als je dat makkelijker vindt) Maak de hoopjes een beetje plat, tot cookies.
- Schuif voor 12 minuten in de oven en laat daarna eerst volledig afkoelen op een koude ondergrond. (heel belangrijk, omdat de koekjes anders gemakkelijk uit elkaar kunnen vallen.
Soepje van aardappel, waterkers, spinazie en gebakken honingzwammen
Door Casa Foresta
Zeewiergnocchi met spinazieroomsaus en gekaramelliseerde cherrytomaatjes
Door Lisette Kreischer, auteur van het boek 'Groente uit zee'
Involtini di melanzane e pesce spada (= rolletjes van aubergine gevuld met zwaardvis)
Door Fattoria La Vialla
Superdrink
Door Richard de Leth
Romige chocolademelk
Door Richard de Leth
Red Velvet
Door Richard de Leth Je hebt nodig: - 100 g gekookte bietjes in stukjes - 100 g frambozen - 1 el fijngehakte dille - (mineraal)water Extra’s: - Voeg eens extra pompoenpitten, (mineraal)water en wat citroensap toe. Tip: - Garneer met 1 of 2 frambozen en wat fijngehakte dille. Variatie: - Vervang de frambozen voor 2 gepelde sinaasappelen die je in zijn geheel fijn maalt. Bereiding smoothie: - Doe de benodigdheden in een hoge beker, blender of keukenmachine met een scheut water. - Meng alles draaiend op de hoogste stand tot een schuimige drank. - Voeg zonodig nog wat extra (mineraal)water toe om de smoothie te verdunnen. Welke dikte vind jij lekker? - Schenk in een groot glas (300 ml). Dit recept is uit het nieuwe kookboek ‘OERsterk Eten: Pure voeding voor geluk en gezondheid’ van drs. Richard de Leth & Jolanda Dorenbos.Pastinaakfriet
Door Richard de Leth
Kruidige pompoensoep
Door Richard de Leth
Bosbessenijs zonder melk
Door Richard de Leth
Beautiful Bloemkoolcurry
Door Joni Nelis van www.joinjoni.nl
Houtgerookte zalm
Door Richard de Leth
Paprikapuree
Door Ralph Moorman
Salade veldsla, zilveruitjes en jonge radijs
Door www.vorkenmes.nl
Pasta met tomaat, coppa en cavolo nero
Door Femna40 en De kok met vleugels
Lekker kroketje
Door Femna40 en De kok met vleugels
Gebakken spruitjes met gember en appel
Door Esther Gijze van www.thebeebox.nl
Bananenbrood met dadels, kokos, blauwe bessen en noten
Door Nienke Hofkamp van mijncollegakomtzobiju.com
Oma’s gezonde appeltaart
Door Claudia Duijkers van wholenaturalfamily.nl
Kruidnoten
Door Irene Lelieveld
Pompoensoep
Door Irene Lelieveld Ingrediënten - 1,5 liter water met 2 à 3 bio bouillonblokjes - 1 grote pompoen - 1 spaanse peper - 2 teentjes knoflook - 2 theelepels gemberpoeder - 1 theelepel gemalen koriander - Wat sambal (alleen als je van echt pittig en heet houd) - Basilicum, paar blaadjes - Rijste Cuisine, scheutje Bereidingswijze Maak de bouillon zelf van vlees dat je uren laat trekken, of kook het water met de bio bouillonblokjes. Pompoen schoonmaken en zaden verwijderen. Snij in blokjes. Alle specerijen schoonmaken en klein snijden. Voeg alles bij elkaar in de pan en als de pompoen zacht is, pureer je het geheel met de staafmixer. Bij het opdienen de basilicum en de Rijste Cuisine erbij.Zoete aardappel uit de oven
Door Ralph Moorman
Ontbijtsmoothie met havermout
Door Ralph Moorman
Groentebrood
Door Irene Lelieveld
Havermoutkoeken
Door Ralph Moorman