Rösti van appel en wortel met kaasschnitzel
Twee vliegen in 1 klap: Deze rösti is lekker en super gezond!
Ingredienten
• 200 gram grasgrazers kaas
• 1000 gram aardappelen raja
• 400 gram wortelen
• 2 elstar
• 1 gele ui
• 1 romaanse sla
• 3 eieren
Zelf toevoegen
• 8 el olijfolie om in te bakken
• 4 el goede olijfolie
• zout en peper
• el bloem (paneer)
• 2 el bloem (rosti)
• paneermeel of panko
Voorbereiding (30 minuten)
Verwam de oven op 160 graden. Schil de aardappelen en appel en rasp deze.Schrap de wortel en rasp deze ook. Pel en snipper de ui. Doe alle ingrediënten in een kom en voeg ei en bloem toe, meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kaas in 1 plak per persoon. Strooi wat bloem op een bord. Klop een ei los met een vork en giet dit op een ander bord. Strooi het paneermeel of panko op een derde bord. Paneer de plakken kaas door deze eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de paneer te halen. Snijd de romaanse sla over de lengte door en verwijder het hart. Snijd vervolgens in brede repen, was en droog goed.
Bereiding (15 minuten)
• Verhit in een pan de olie om te bakken en maak hoopjes (2 pp) van het rostimengsel. Druk deze plat tot een schijf van ongeveer 1 tot 1,5 cm dik. Bak de rösti goudbruin in 3-4 minuten per zijde. Leg de rösti nog 10 minuten in de oven op een bakplaat. • Verhit opnieuw wat olie om te bakken in een pan en bak hierin de kaasschnitzel in 3-4 minuten per zijde goudbruin. • Maak de romaanse sla aan met wat olijfolie en peper en zout. • Serveer de salade op een bord samen met de rösti en de kaasschnitzel.
www.beebox.nl