Zes originele recepten met Avocado!
Heb je toevallig overrijpe avocado’s liggen maar wil je ze toch bewaren, dan kun je ze invriezen. Gewoon schillen, pit eruit halen en de 2 helften invriezen.
Zes originele recepten met Avocado!
Sinds ik groentesmoothies maak eet ik ze ontzettend veel. Dat is natuurlijk prima want het is MEGA gezond en lekker. Gaandeweg ben ik er achter gekomen dat je echt heel veel dingen zoals ook zoete gerechten kunt maken met avocado, bijvoorbeeld taart. Waarom is deze vrucht nu zo gezond? Het bevat Kalium, Vitamine B, Vitamine E, foliumzuur, Omega-3 vetten, alle essentiële aminozuren en vezels. Het bevat stoffen die ontstekingen in je lichaam remmen. Dat is heel fijn want ontstekingen in je lichaam kunnen voor heel veel ellende zorgen zonder dat je daar direct erg in hebt. Verder zijn ze goed voor je hersenen en je ogen! Hier 6 recepten die je vast nog niet kent!
1 Op je pizza!
Wil je geen kaas gebruiken of gewoon minder. Avocado op je pizza geeft een heerlijk romige topping.
2 Door de rijst.
Door de volkorenrijst roer je 2 geprakte avocado's, limoensap, knoflook, peper, zout en verse peterselie.
3 Als ijsje.
Pureer 2 avocado's met wat aardbeien of frambozen. Doe er wat honing en kokosmelk en kokosroom bij tot je een smakelijk vloeibaar geheel hebt en giet dit in ijsvormpjes en leg ze in de vriezer.
4 Als mayonaise.
Prak 2 avocado's en doe er een eetlepel ahornsiroop en een klein beetje heel fijn gesneden gember bij. Vervolgens 2 el appelsap en 6 el appelazijn, wat zout, peper, kurkuma en 2 el goede olijfolie. Kloppen tot een lekkere saus.
5 Door je havermout.
SUPER gezond ontbijtje!! Meng in een blender een halve avocado, een halve rijpe banaan, 3 el havermout, lepel honing, 2 el rauwe cacaopoeder en kokosmelk tot de gewenste dikte.
6 Als frietjes.
Meng een schep havermeel met wat peper en kurkuma. Snij avocado in repen. Rol deze repen door een geklutst ei en daarna door het havermeel mengsel en frituur het in de kokosolie. Lekker met een yoghurt dipsaus!