Gevulde witlof schelpen
Witlofschelpen kun je gebruiken om je gerechten niet alleen meer smaak te geven, maar ook om je maaltijd leuk te presenteren.
Ingrediënten
1 pak Zonnatura Bulgur met parelcouscous
4 witlof
1 citroen
1 ½ limoenen
1el thaise vissaus
2el agavesiroop
2el koriander, gesnipperd
150g wortel, geraspt
40gr alfalfa
2el cashewnoten, grof gehakt
Bereiding
1. Snijd het eindstronk van de witlof af en pel de grootste bladen eraf, deze zijn meestal bitter en kun je beter niet gebruiken.
2. Leg de binnenste bladen in een schaal met koud water met citroensap (uitgeknepen citroen), dit voorkomt dat de bladen bruin worden.
- Meng met het sap van de limoenen, de vissaus, agavesiroop en de koriander in een schaal. Meng in en tweede schaal de Bulgur, wortel en de alfalfa
- Lepel de Bulgur vulling in de witlofbladen en rankschik deze op een groot bord. Schenk de thai dressing erover. Garneer met de cashewnoten.