Witlof met bietjes en peer uit de oven
Koken met restjes levert soms iets leuks op, zoals deze witlof met bietjes en peer uit de oven. Een lekker snel en smakelijk gerecht.
Ik probeer zo min mogelijk eten weg te gooien en kook dus regelmatig met restjes. Soms wordt dat een mengelmoes dat eigenlijk niet zo goed bij elkaar past. Maar het komt ook voor dat het een lekker gerecht is dat we vaker gaan eten. Dat is het geval bij dit gerecht van witlof met bietjes en peer uit de oven. Restjes rode biet en witlof op een bakplaat. Met peer, rozemarijn, geitenkaas en pijnboompitjes. That’s it! De combinatie van structuren en smaken is heerlijk en het is ook nog eens heel erg gemakkelijk om te maken. Groenten en fruit snijden, op een bakplaat verdelen, op smaak brengen en klaar is Kees.
Bereidingstijd 10 minuten en 30 minuten baktijd Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 stronken witlof - 2 voorgekookte bieten - 1 peer - 1 eetlepel honing - takje rozemarijn - peper en zout - pijnboompitten - geitenkaas Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de onderkant van de witlof en snijd het in de lengte door in kwarten. Verwijder eventueel de bittere kern van de witlof. Snijd de peer in kwarten en verwijder het klokhuis, snijd de bieten in grove stukken. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en hak deze grof. Verdeel de witlof, bietjes en peer over een bakplaat. Besprenkel met rozemarijn en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de groenten met olijfolie en verdeel de honing over de bakplaat. Bestrooi met pijnboompitjes en tot slot met verbrokkelde geitenkaas. Bak de bakplaat met groenten 30 minuten in de oven, schep het tussendoor even om.
Serveer het gerecht zoals ik deed met kipfilet en aardappeltjes, of iets anders dat je er lekker bij vindt.