Houtgerookte zalmsalade
Hou je van houtgerookte zalm? Maak dan zeker deze heerlijke salade!
Voorbereiding: 10 minuten
Je hebt nodig:
* 200 g houtgerookte zalm, plakjes
* 100 g verschillende soorten sla en/of witlof
* 1 limoen (biologisch), zest en sap
* 2 el kappertjes, fijngehakt
* 1 bosuitje, in ringetjes
* 3 el extra vierge olijfolie
* ½ - 1 el (manuka)honing
Extra’s:
- Vul aan met rucola, postelein, raapstelen of waterkers.
- Doe wat fijngehakte dille door de dressing en salade voor een klassieke combinatie.
- Ook mosterd, mierikswortel, knoflook of peterselie passen goed bij dit recept.
Tip: - Wil je deze salade voorbereiden of meenemen?
Schenk dan op het laatste moment de dressing over de salade. Bereiding: - Was zonodig de sla, droog in de slacentrifuge en scheur in kleinere stukken. - Maak een dressing van de zest, limoensap, olijfolie, de kappertjes en honing. - Breng op smaak met zout en peper. - Meng de salade met een deel van de dressing en leg deze op een bord. - Leg de plakjes gerookte zalm in bergjes op de salade. - Giet nog een beetje dressing over de zallm en maal er nog wat peper over.
Dit recept is uit het nieuwe kookboek ‘OERsterk Eten:
Pure voeding voor geluk en gezondheid’ van drs. Richard de Leth & Jolanda Dorenbos. www.richarddeleth.nl