Rode Bietjes THORAN
Maak dit heerlijke ayurvedische gerecht met bietjes in een handomdraai.
Dit gerecht kan met allerlei groenten worden gemaakt, zoals geraspte of in reepjes gesneden wortels, zoete aardappel, kool, in kleine stukjes gesneden sperziebonen, spruitjes (doormidden gesneden) etc. Als de groenten zelf geen vocht loslaten (bijv.sperzieboontjes, spruiten), dan moet je een bodempje water toevoegen tijdens het koken. Hoeveelheden voor ongeveer 5 personen - 4 middelgrote rode bietjes - 2 eetl. kokosolie of ghi - 1 theel. mosterdzaad - 10 verse kerrieblaadjes - ½ theel. asafoetida - snufje chilipoeder - handje geraspte kokos (vers of gedroogd) - 1 theel zout - fijngehakte verse koriander of andere groene kruiden 1. Schil de rode bietjes dun (met een dunschiller) en snijd ze eerst in dunne plakken en dan in lange dunne reepjes, of gebruik de (keukenmachine met) fijne rasp. 2. Verhit de kokosolie of ghi. Draai de vlam laag, doe de mosterdzaadjes erbij en laat ze springen. Deksel op de pan en pan van het vuur zodat ze niet aanbranden. 3. Voeg daarna de kerrieblaadjes en de asafoetida toe en bak nog even onder goed roeren. Doe er vervolgens de bietjes bij met de chilipoeder en laat deze op een klein vuur zacht worden, onder af en toe roeren. De kokos doe je er halverwege bij. 4. Tenslotte zout toevoegen en de verse groene kruiden.
Rada’s Kookstudio
www.kookstudio.net