Guanabana, verborgen fruit dat kanker zou bestrijden
Je mag gerust spreken van een wonderbaarlijke vrucht, die door deskundigen wordt beschouwd als een zeer effectieve natuurlijke methode om kanker te bestrijden.
Heb je wel eens gehoord van guanabana? De kans is groot dat je deze vraag met 'nee' moet beantwoorden. Guanabana bevat namelijk een grote concentratie van een stof die tumoren te lijf gaat.
Waarom weten we hier vrijwel niets over?
Dat heeft allemaal te maken met financiële belangen. Producenten van geneesmiddelen verdienen miljarden met de door hen op de markt gebrachte producten. Ze maken een synthetische versie van iets wat in feite gewoon in de natuur te vinden is. Hoe groter de groep mensen is die de voordelen van de guanabana kent, hoe kleiner de kans is dat deze producenten hoge omzetten kunnen bereiken. Terwijl wij erbij gebaat zijn om kanker op een zo natuurlijk wijze te behandelen, zijn zij er voornamelijk bij gebaat dat wij hun producten af blijven nemen.
Wat zou iedereen over guanabana moeten weten?
Op de eerste plaats is het goed om te weten dat je deze vrucht gewoon in je eigen achtertuin zou kunnen telen. De vrucht groeit aan een lage boom, veel ruimte heb je er dus niet voor nodig. In Brazilië en in Engeland staat de boom bekend als zuurzak, in Latijns-Amerika als guanabanaboom. De vrucht zelf is tamelijk groot en kun je gewoon rauw eten. Je kunt de vrucht ook verwerken in drankjes, je kunt er gebak mee decoreren, enzovoort. De stof in deze vrucht die kanker helpt bestrijden, raakt de kankertumoren in ons lichaam en kan verschillende vormen van kanker helpen genezen. Meer dan twintig laboratoria hebben sinds 1970 onderzoek gedaan naar guanabana. Uit alle studies zou blijken dat het extract uit de vrucht de kwaadaardige cellen van twaalf soorten kanker kan vernietigen. Daartoe behoren pancreas-, long-, borst-, prostaat- en darmkanker. Deskundigen zijn bovendien van mening dat de vrucht ook een gunstig effect heeft op het reguleren van onze bloeddruk en het voorkomen van stress en zenuwaandoeningen. De vrucht fungeert ook als een antidepressivum.
Hoe effectief is guanabana
De verbindingen in deze vrucht kunnen de groei van kankercellen efficiënter remmen dan het bekende middel adriamycine, dat bij chemotherapie wordt gebruikt. Een minstens zo belangrijk gegeven hierbij is dat het extract van guanabana alleen de kankercellen vernietigt, de gezonde cellen worden niet aangetast.
Waar smaakt guanabana naar?
Het is vaak lastig om de smaak van een vrucht te beschrijven. Probeer eens uit te leggen hoe ananas smaakt? Veel verder dan weinig zeggende termen als zoetig en verfrissend zullen er in veel gevallen niet komen. We toch desondanks een poging. De vrucht wordt door velen qua smaak beschreven als een combinatie van aardbei en ananas, maar dan meer romig, zoals bijvoorbeeld een kokosnoot of banaan ook een zekere romigheid heeft. Een enkeling vergelijkt de smaak van de vrucht met die van kaas.
Leuk, maar hoe kom je eraan?
Er zijn websites die handelen in het vruchtvlees van de guanabana. Het opsturen van een hele vrucht is haast niet te doen, want een vrucht weegt gewoonlijk meer dan vijf kilo. Er bestaan ook vruchtendrankjes en smoothies die guanabanapulp bevatten. Op markten en in toko’s kom je de vrucht soms ook wel in zijn geheel tegen. Laat je niet verleiden tot het kopen van extracten, die worden op grote schaal via het internet verhandeld. Bedrijven spelen handig in op de hype rond deze vrucht en komen met allerlei pilletjes en poeders. De samenstelling daarvan is meestal vaag en soms zelfs ronduit dubieus. Bron: www.healtbytes.me