Ingrediënten die je nodig hebt om gezond te koken
De eerste stap naar het koken van gezond voedsel is het begrijpen van de ingrediënten die je gaat gebruiken.
Of het nu gaat om een ??eenvoudige kipfilet of een uitgebreid gerecht, er zijn een aantal belangrijke items die je altijd bij de hand moet hebben. Door deze items in je voorraadkast en koelkast te bewaren, kun je bijna alles maken.
Edamame
Edamame is een sojaboon en ze zitten boordevol eiwitten en vezels. Ze zijn ook een goede bron van ijzer (20% ADH per kopje), wat kan helpen om je energieniveau op pijl te houden. Edamame bevat ook 22% ADH van kalium, wat helpt om je hart gezond te houden. Edamame bevat weinig vet en calorieën. In feite kan het eten van edamame als onderdeel van je dieet de bloeddruk verlagen omdat het fytochemicaliën bevat die saponinen worden genoemd en waarvan is aangetoond dat ze de bloeddruk verlagen door de bloedvaten te ontspannen.
Kimchi
Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht bereid met gefermenteerde groenten, meestal Chinese kool en radijs. Het is rijk aan probiotica en vitamine A en C, die de spijsvertering kunnen bevorderen. Het bevat ook veel vezels en weinig calorieën. Het is een geweldige manier om nieuwe smaken in je dieet te introduceren zonder in te boeten aan smaak of voeding.
Koolzaadolie
Koolzaadolie is een gezonde bakolie die in veel soorten recepten kan worden gebruikt. Het heeft een neutrale smaak, dus het werkt goed in salades, soepen en andere gerechten waar je de smaak van je eten wilt laten doorschemeren. Koolzaadolie bevat veel enkelvoudig onverzadigde vetten waarvan is aangetoond dat ze het cholesterolgehalte verlagen. Je kunt koolzaadolie gebruiken bij het frituren van voedsel zoals vis of kippenvleugels, omdat het niet afbreekt onder hoge temperaturen zoals andere oliën.
Amandelen
Amandelmelk is een geweldig alternatief voor melk en zit boordevol eiwitten. Een kopje van het spul bevat ongeveer acht gram eiwit. Dat is ongeveer dezelfde hoeveelheid die je zou krijgen van een glas melk of een eiwit! Het bevat ook vitamine E, magnesium en calcium. Amandelen bevatten veel vezels en bevatten naast ijzer essentiële vitamines zoals B3, B2 en E.
Broccoli
Broccoli is een kruisbloemige groente die een scala aan gezondheidsvoordelen biedt. Het is rijk aan vitamines en mineralen en bevat weinig calorieën maar veel vezels. Het bevat vitamine C. Dit geeft je immuunsysteem een ??boost. Het bevat ook Vitamine K. Dit bevordert de gezondheid van de botten. Daarnaast bevatten ze antioxidanten die kankerverwekkende vrije radicalen bestrijden. Omdat broccoli zo'n milde smaak heeft, kun je het aan veel gerechten toevoegen zonder hun natuurlijke smaken te overheersen. Als je voor één of twee personen kookt, probeer dan wat broccoli in kleinere stukjes te hakken, zodat ze sneller gaar zijn dan wanneer ze heel zouden blijven.