Pompoenpuree met hazelnoten
Dit heerlijke recept lust iedereen! Gezond, verwarmend en lekker.
Hoeveelheden voor pompoenpuree voor 8 personen:
• 1 kg. pompoen, niet geschild, in stukken gesneden
• 2 eetl.boter en wat klontjes boter om op het gerecht te leggen • 1 theel. gemalen venkelzaadjes • 1 theel. gemalen kardamonzaadjes • ¾ theel. versgemalen zwarte peper of 1 fijngesneden groene peper zonder zaadjes • 1 theel. gemalen koriander • 2 eetl. palmsuiker of rijststroop • 5 eetl. room (desgewenst) • 1 ½ - 2 theel. zout • 50 gr. geroosterde en grof gehakte hazelnoten of • 50 gr. geroosterde kokos • 4 eetl. limoensap
1. Stoom de pompoen gaar en pureer de pompoen met een aardappelstamper of in de keukenmachine.
2. Verhit de helft van de boter tot deze matig schuimt. Bak daarin de venkel, kardamon, peper en koriander.
3. Voeg de pompoenpuree, palmsuiker, room (als je wilt) en zout toe en kook alles onder goed roeren ongeveer 5 minuten.
4. Serveer met de hazelnoten en een paar klontjes boter erover en besprenkel met het limoensap.
www.kookstudio.net