Zeewier Pompoen Salade
Kleurrijk en gezond! Lisette Kreischer heeft weer een heerlijk recept voor ons om te delen.
Wat heb je nodig?
1/2 of 1 kleine pompoen, zaadlijsten ontdaan en in schijfjes of stukjes gesneden
1/4 citroen met schil, in dunne schijfjes
1 rood uitje, gepeld en in ringen
1/2 eetlepel rozemarijn
olijfolie
grof zeezout & peper
ongeveer 15 strengen gedroogde zeespaghetti (te vinden online of bij een natuurvoedingswinkel, zoals de Gimsel in Rotterdam)
- een volle hand rucola, gewassen en goed afgedroogd
1 theelepel ORAC-kruidenmix van Amanprana (optioneel)
Pesto
2 eetlepels pompoenpitten
een volle hand rucola, gewassen en goed afgedroogd
olijfolie
citroensap
grof zeezout
1/2 eetlepel gistvlokken (optioneel)
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de stukken pompoen met de schijfjes citroen, ui, rozemarijn en besprenkel royaal met olijfolie. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Bak bruin en krokant in ongeveer 20 tot 25 minuten (afhankelijk van de grootte van de stukken pompoen). Vervolgens maak je de zeespaghetti klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (ongeveer tien minuten koken in water). Bereid ondertussen de pesto. Rooster de pompoenpitten in de koekenpan tot ze redelijk knapperig zijn. Blend in de keukenmachine de rucola met de pompoenpitten. Overgiet met een flinke hoeveelheid olijfolie en blend weer. Proef en breng op smaak met citroensap, een klein snufje zeezout en wat gistvlokken. Laat de stukken pompoen, citroen en ui zodra ze klaar zijn even kort afkoelen buiten de oven. Meng vervolgens met de zeespaghetti. Leg in een schaal de rucola, daarop het pompoen/zeespaghettimengsel, maak af met de ORAC-kruidenmix en serveer met de rucolapesto en een snee zuurdesembrood. En klaar is Zeewier Pompoen Salade.
Eet smakelijk!
Lisette Kreischer
www.lisettekreischer.com